Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Пролетни занимания за кучета и котки – Топ 5

18.03.2024 | 1 мин. четене

Пролетта почти чука на прага ни през март, което значи, че е време да измислим пролетни занимания за кучета и котки, така че да осигурим много повече щастливи моменти заедно през новия сезон. Знаете, че за нас от Pet Buddy е приоритет да помагаме на стопаните да прекарват повече време със своите домашни любимци. Това е време на истинско щастие, обогатяващи мигове. Правим това чрез удобството и ефективността на услугите, които предлагаме. Също и чрез осигуряване на висококачествени сухи и мокри храни, лакомства, хигиенни продукти, медицински добавки, аксесоари и какво ли не. Освен това ние вярваме, че за да са здрави домашните любимци, необходимо е те да бъдат и щастливи и да се забавляват. Ето защо е необходимо да имаме запас от пролетни занимания за кучета и котки.

Пролетта означава повече слънчеви часове навън. Това пък значи, че можем да мислим за повече физически активности, игри и разходки. Време е ти и твоят опашатко да се отърсите от режима на зимна хибернация и да се отдадете на пролетни занимания за кучета и котки. С повишаването на температурите навън става все по-лесно да показваме носовете си навън. А когато дойде време на пролетните дъждове, време е да измислим и домашни пролетни занимания за кучета и котки.

Предлагаме ти няколко идеи за забавни пролетни занимания за кучета и котки, от които можеш да се възползваш през този сезон.

Пролетни занимания за кучета и котки - Подушете забавлението

Едно чудесно забавление за Шаро през пролетния сезон е душенето. Излезте на разходка заедно и остави твоето куче да души колкото му душа иска. Това е възможност не само да се разтъпчете след дългата зима, но и за Шаро да се забавлява. Душенето е много важно и ценно за кучетата. То им позволява да получат много голям обем от информация, който те да преработват и да се почувстват ментално стимулирани.

Този тип разходки обикновено са с по-бавен ритъм и позволяват опашатко да определя посоката и ритъма и да следи ароматните дири по свое желание. Това ги прави чудесен вариант и за по-възрастни кучета, за които вече е трудно да поддържат по-бърз ритъм на разходка. За да направиш процеса на душене още по-вълнуващ за Шаро, разхождай го на дълъг повод. Той ще има повече свобода да се движи в посоката, в която ароматната диря го дърпа.

Пролетни занимания за кучета и котки - Върнете си добрата форма

Също както и хората, кучетата също имат нужда от малко време, за да възстановят добрата си форма. През зимния сезон физическата активност е ограничена. Те губят част от устойчивостта си, поотпускат се и започва да ги мързи. Тъй като през пролетта и лятото предстоят все повече часове, които ще прекарате навън и в движение, започнете заедно да възвръщате формата си още през март. Това включва умерени разходки, упражнения и тренировки с умерена трудност, забавни игри с играчки за хвърляне. Не започвайте с ударен старт. Удължавайте времето за разходки и сложността на упражненията постепенно, за да намалите риска от наранявания и навяхвания.

Пролетни занимания за кучета и котки - Научете нови тренировки

За да разнообразите времето, което споделяте заедно, може да помислите за нови тренировки и игри. Въвеждането на нещо ново и вълнуващо в добре познатата рутина е чудесен начин да осигурите по-ефективни пролетни занимания за кучета и котки. Възползвайте се от усещането за ново начало, което пролетта дава и пробвайте нещо ново заедно. Може да се спрете на нов тип спорт, нови видове играчки. Дори да се запишете при треньор на домашни любимци, който да предложи нов вид активности за свободното време заедно. По този начин не само ще успеете да изгорите повече излишни калории и енергия заедно, но и ще направите връзката с вашия домашен любимец още по-силна.

Време за копаене

Запали интереса на Шаро и писана с игри, свързани с копаене и търсене. Ако имаш собствен двор или градина, пролетта е сезон, в който е време да се погрижиш за тях – да почистиш, подредиш, прекопаеш, подновиш. Това може да бъде чудесен начин и да разнообразиш игрите с твоя опашатко, да прекарате още повече време заедно. Ти ще работиш, а твоят четириног приятел може да се отдаде на игри с копаене и търсене на заровено „съкровище“ – лакомство или любима играчка.

Разходи котката

Много от нас приемат, че котките са домашни животни, които нямат необходимост от много физическа активност навън. Но това никак не е вярно. Котките също обичат да се разхождат и да се наслаждават на топлите и слънчеви часове навън. И това въобще не означава, че те искат да се разхождат сами и нямат нужда от твоята компания. Ако котката ти е добре социализирана, може да помислиш в посока обучение за разходка на повод. Важно е да имаш предвид, че разходката с котка на повод съвсем не е като разходка с куче на повод. Бъди подготвен какво да очакваш. Независимо от всичко, сигурни сме, че по този начин може да прекарате много ценно време заедно.

Всеки нов човек, място или преживяване, с които твоят четириног приятел се сблъска, може да ги обогати по нов и вълнуващ начин. Пролетта е идеален сезон това да се случва по-често. Ние сме с теб, за да ви помогнем заедно да се насладите на по-вълнуваща, енергична и забавна пролет. При нас можеш да откриеш разнообразие от висококачествени храни и лакомства за повече енергия, различни видове играчки и забавления за кучета и котки, витамини и медицински добавки за отлично здраве, продукти за хигиена и груминг и какво ли още не. Промоционален код newbuddy15 осигурява 15% намаление от цената на първата поръчана кутия.

Виж още подобни статии