Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

За нас

Добре дошъл в света на Pet Buddy!

Pet Buddy е стартъп проект, който си поставя една смела задача – да промени начина, по който отглеждаш домашния си любимец. Не защото не се справяш добре, а защото имаме идея как можеш да се справяш двойно по-добре с двойно по-малко усилия!

Какво е Pet Buddy?

Pet Buddy е уникална платформа без аналог на българския пазар. Водени от една любов и една мечта, ние създадохме единственото решение тип “всичко в едно” за отглеждане на здрави и щастливи домашни любимци. 

Точно така. Няма да пропуснеш нищо, няма да забравиш нищо и няма нужда да ходиш никъде.

Защото Pet Buddy мисли вместо теб и те оставя да се радваш на важните неща. Като например по-дългата следобедна разходка в парка!

Как се роди Pet Buddy?

Преди 17 години в София се роди голдън ретривърът Бъди. И макар вече да не е сред нас, той остана причината на нас да ни пука за всички домашни любимци – навсякъде, по всяко време и завинаги. 

Чували ли сте, че любовта е най-мощният двигател?
Ето и какъв беше пътят, по който ни поведе тя!

 • Имахме смела и иновативна “идея на салфетка” и повярвахме много силно, че тя може да промени всичко.
 • Събрахме екип от софтуерни разработчици, ветеринари, маркетолози и съмишленици, с които създадохме всичко от нулата. 
 • Опитвахме, правихме грешки, опитвахме пак и правихме още грешки. Повече от година по-късно имаме това, към което се стремяхме.
 • Изпълнихме проекта си не само с висока експертиза, но и с лично отношение, ясна мисия и истински, постижими каузи.
 • Готови сме да те поканим в света на Pet Buddy – там, където животът е много по-лесен за теб и много по-щастлив за твоя четирикрак приятел!

А ти готов ли си да участваш в нашето приключение?

За какво се борим?

Pet Buddy е нашата мисия да бъдем истински полезни и да направим отглеждането на животни по-лесно с помощта на съвременните технологии. 

Идеята ни не е вдъхновена, а изстрадана – защото липсата на проактивна, смислена и функционална онлайн услуга за стопаните на животни е реален проблем, с който сме живели твърде дълго. 

И докато Махатма Ганди възкликва “Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“, ние нямаме какво да добавим. Освен действие!

 • Знаеш ли, че 70% от хората, които нямат котка или куче, казват, че причините са липса на време и финансова възможност?
 • Мечтата ни е да превърнем Pet Buddy в работещ инструмент, чрез който тази статистика да отиде в историята!
 • И тази мечта е посветена на Бъди.

А кои всъщност сме ние?

Александър, Мария и Симона

Мечтата винаги говори вместо лицата, но лицата са тези, които сбъдват мечтата!

Ние сме екип от собственици и любители на четириногите приятели, които ни даряват с толкова много безрезервна любов.

А ето и кой говори, когато слушаш историята на Pet Buddy:


Александър Серов – Основател

Александър е магистър по международен маркетинг от Университета в Шефилд с над 10 години опит в предприемачеството и над 15 години опит в редица световни компании.

Водещи в кариерното му развитие винаги са били чувството за смисъл и вярата, че променя средата си към по-добро. 

Така преди година и половина Александър се събужда с идеята да създаде услуга, която не съществува до момента – при това не само в България. Идеята е проста, но амбициозна – платформа тип “всичко в едно”, която прави живота на четириногите ни приятели по-добър, а нашият – по-лесен. 


Мария Стоянова – Мениджър електронна търговия

Мария е магистър по Публични комуникации от Софийския Университет с над 15 години опит в електронната търговия и дигиталния маркетинг.

В професионалния си път се занимава с различни проекти в сферата на електронните продажби, маркетинга, рекламата и комуникациите.

Освен животните, обича и предизвикателствата и така среща стартъп проекта PetBuddy, с мисия да помогне на всички стопани в отглеждането на техните любимци с разработването на умен алгоритъм, който мисли за всичко, така че да имат повече време заедно.

Д-р Симона Андреева – Ветеринарен лекар

Дипломира се от Лесотехнически университет като ветеринарен лекар. По време на следването си стажува в университетската клиника в град Сасари, Италия.

Работила е в Централна Ветеринарна Клиника и Animal Rescue Sofia. 

Посещавала е редица семинари и квалификационни курсове с идеята да се развива и самоусъвършенства непрекъснато, за да може да бъде максимално полезна в грижата за домашните любимци. Смята, че грижите за нашите любими косматковци изискват знания и постоянен стремеж да бъдем в час с най-новите тенденции във ветеринарната медицина. Като част от екипа на Pet Buddy д-р Андреева консултира всички членове, като им помага с ценни съвети за тяхното отглеждане, възпитание и здравословно състояние.

Каузите, зад които заставаме

Знаем, че е модерно да имаш кауза. Но да вярваш в нея е рядкост, а да се бориш за нея – съвсем друга история.

Ето и кои са каузите, за които ние реално работим:

 • Край на дълго престоялата, изветряла и съмнително качествена насипна храна.
 • Повишаване на осведомеността относно здравните нужди на кучетата и котките.
 • Подкрепа за стопаните в избора на най-качествените стоки на най-достъпни цени.
 • Прекратяване на незаконната търговия с домашни любимци без здравна история.
#wearepetbuddy

Борим се за по-добър живот на всички любимци, дори и тези, които си нямат хора, съвместно с фондация Animal Rescue Sofia. Те прегърнаха идеята ни и заедно поехме инициативата да осигурим по-добра среда на животните, които така безрезервно ни даряват с любов.

Всеки член на PetBuddy дарява по 1 лев от всяка закупена кутия за животните в Animal Rescue Sofia, с което искаме да подкрепим тяхната отдаденост в желанието да помогнат на всяко животно в нужда, като му осигурят подслон, медицинска грижа и му потърсят любящо семейство.

Ако споделяш нашите виждания и вярваш в нашите каузи, остава само едно – да вървим заедно към тяхното реализиране!

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

 • Собственик на сайта с адрес www.petbuddy.bg и намиращия се на него електронния магазин и доставчик на предлаганите чрез тях стоки и услуги е „Пет Бъди“ ООД.
 • Дружеството е учредено и съществуващо съгласно правото на Република България и е вписано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията под ЕИК 206451688;
 • Седалище и адрес на управление: гр. София, п.к. 1618, район „Витоша“, ул. „Иван Сусанин“ № 30;
 • Адрес на упражняване на дейността и адрес за кореспонденция: гр. София, район „Красно село“, ж.к. „Красно село“, бл. 208, вх. Ж, партер, магазин № 1;
 • Допълнителни данни за кореспонденция: имейл: info@petbuddy.bg, телефон: +359 875 312 500;
 • Дружеството е регистрирано по ДДС с номер: BG206451688;
 • Надзорни органи:
 • По Закона за ветеринарномедицинската дейност: Българска агенция по безопасност на храните, гр. София 1606, бул. „Пенчо Славейков“ № 15А, уебсайт: www.bfsa.bg; имейл: bfsa@bfsa.bg; горещ телефон 070012299;
 • По Закона за защита на потребителите: Комисия за защита на потребителите, гр. София 1000, ул. „Врабча“ № 1, ет.3, 4 и 5, уебсайт: www.kzp.bg; имейл: info@kzp.bg, гореща линия 070011122, тел.: 02/9330565, факс: 02/9884218;
 • По Закона за защита на личните данни: Комисия за защита на личните данни, гр. София 1592, ул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2, уебсайт: www.cpdc.bg, имейл: kzld@cpdp.bg, факс: 029153525.