Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Топ съвети за кучетата и котките през зимните дни

15.01.2024 | 1 мин. четене

Кучетата и котките през зимните дни може и да се нуждаят от допълнителна грижа, за да са защитени от евентуални инциденти и възможен дискомфорт. Болезнени подхлъзвания и падания, последващи наранявания, измръзвания, инцидентни отравяния с вещества, както и други притеснения могат да крият рискове за здравето на кучетата и котките през зимните дни. Също както и при нас хората, за нашите домашни любимци зимният сезон е време, в което трябва да сме особено предпазливи, за да избегнем евентуални проблеми и инциденти. Това е период, през който специфичните метеорологични условия идват с рискове.

За щастие и спокойствие на всички стопани, има начини да положите допълнителни грижи и да предпазите кучетата и котките през зимните дни. Така ще можете да прекарате един комфортен, спокоен и щастлив зимен сезон. Да се насладите на много весели моменти със своите четириноги приятели. А също и да можете безопасно да се наслаждавате на повече време заедно навън и повече физическа активност.

Подготвили сме ви няколко основни и полезни съвети за кучетата и котките през зимните дни. Предлагаме да останете с нас, за да научите за тях от тази статия!

Направи чистенето на лед приоритет

Една от основните опасности за кучетата и котките през зимните дни е ледът. Също както и ние хората можем да се подхлъзнем на непочистен лед, това може да се случи и с нашите четириноги. А едно подхлъзване лесно може да завърши с инцидент като натъртване, усукване и дори счупване на кост. Въпреки че кучетата и котките са далеч по-ловки, гъвкави и стабилни в движенията си от нас, те все пак не са напълно застраховани от такива инциденти. Ето защо трябва да се уверим че ледът от пространството около дома ни е добре почистен. Също и че се чисти редовно. Това включва заледените прилежащи площи към дома като стълбища и стъпала, пътечки, двор, градина, веранда и т.н. Премахването на леда ще направи тези пространства значително по-малко хлъзгави. Което пък ще гарантира по-стабилното движение на твоя четириног приятел.

Посипването със сол е удобен и лесен вариант за стопяване на леда. Въпреки това не ти препоръчваме да се спираш на този метод. Солта води до пресушаване на кожата на лапите на кучетата и котките и може лесно да предизвика проблеми с кожата и дискомфорт. Ако твоят домашен любимец е склонен да носи обувки, то можеш да му вземеш такива с грайфери, които създават сцепление и предпазват от подхлъзване.

Защити лапите на кучетата и котките през зимните дни

Друг важен аспект от създаването на повече комфорт за кучетата и котките през зимните дни е предпазването на кожата на лапите им. Тя е особено уязвима през студените дни. Както вече споменахме, солта може сериозно да дехидратира лапите на животните. Пресушената кожа е лесно податлива на инфекции и рани. Даже и ви да не разтапяш леда наоколо с помощта на сол, много общини ръсят сол по пътищата. Така че котето и кучето лесно могат да попаднат на такъв участък. Освен това четириногите лесно могат да се натъкнат на участъци, където е имало теч на опасни химикали, например антифриз. Ето защо ти препоръчваме старателно да почистваш и избърсваш лапите им всеки път след разходка навън. Още веднъж – ако животното е склонно да носи защитни обувки на лапите, те биха били най-добрият вариант за предпазване. Сдобий се и с медицински продукти за грижа за кучешките и котешките лапи. Такива можеш да откриеш на сайта на Pet Buddy. Поддържай козината около лапите добре подстригана, за да предотвратиш оплитането на остри ледени частици, които биха могли да причинят нараняване.

Разчисти двора за кучетата и котките през зимните дни

Ако притежаваш двор или градина, увери се, че те са добре почистени преди първия сняг. Снегът създава дебела покривка над земята. От своя страна тя работи като камуфлаж за всякакви опасни и остри предмети, на които четириногият може да се нарани. Остри клони, парчета счупено стъкло и подобни. Косматко няма как да ги забележи под дебелата покривка от сняг и да ги заобиколи, така че лесно може да се нарани.

Използвай безопасен за кучетата и котките през зимните дни антифриз

Ако дори и микроскопично количество антифриз попадне в организма на твоя домашен любимец, това може да доведе до фатален край. Антифризът може лесно да доведе до бъбречна недостатъчност и непоправими наранявания на организма. Лошата новина е, че животните харесват миризмата на антифриз и съответно не отбягват този опасен за тях продукт. Ето защо е отговорност на нас, стопаните, да държим този опасен химикал далеч от тях.

Предпази твоя косматко от високия риск като навременно почистваш добре всякакви течове на антифриз, на които може да се натъкнеш в близост до твоят автомобил. Освен това те съветваме да потърсиш и закупиш продукт, който е безопасен за животните. Такъв се предлага на пазара. Ако въпреки всички предпазни мерки кучето или котето ти приеме дори и малко количество антифриз, незабавно го заведи при ветеринарния лекар.

Стопли твоя косматко

Повечето домашни любимци могат да се насладят на снежен ден навън без да измръзнат. Но някои породи са по-уязвими. Може би твоят косматко се нуждае от яке или пуловер, които да го топлят през времето, прекарано навън. Топлите дрешки за кучета и котки обикновено са чудесна идея за бебета, болни или много стари животни.

Pet Buddy може да ти предложи всичко необходимо за отглеждането на здрави и щастливи кучета и котки не само през зимните дни, а целогодишно. При нас ще откриеш селекция от висококачествени сухи и мокри храни за кучета и котки, забавни играчки, медицински продукти и витамини, всевъзможни аксесоари, продукти за хигиена и други. Използвай промоционален код newbuddy15, за да получиш 15% намаление от цената на първата поръчана кутия Pet Buddy.

Виж още подобни статии