Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Стопани на котки – 10 неща, които само вие може да разберете

25.03.2024 | 1 мин. четене

Да сме стопани на котки е привилегия, която не всеки има. Може би не всеки и разбира, но да сме стопани на котки е истинско щастие, въпреки някои малки особености на тези космати и опашати грации. Наричат всички стопани на котки хора интелигентни, уверени, може би малко интровертни. Не знаем дали това важи за всички стопани на котки, но знаем, че всички нас ни обединява нещо голямо и общо – обичта ни към тези прекрасни създания, които правят дните ни по-цветни и вълнуващи. Да, въпреки онези моменти, в които котките острят ноктите си върху дивана, излягат се върху клавиатурата на лаптопа и възпрепятстват работата ни, или пък събарят любимата ни чаша с кафе от кухненския плот.

Да, въпреки всички това ние добре знаем, че сме неспособни да устоим на онова специално „мяу“, което е запазено специално за нас, на доволното мъркане или пък просто на факта, че котките са очарователни! Ако и вие спадате към групата на щастливите стопани на котки, или пък планирате да станете такива, в тази статия споделяме 10 особености, които собствениците на писанчета много добре разбират!

Кутията винаги е по-интересна от играчката

Уви, колкото и разнообразни, интересни и привлекателни играчки да купуваме на писана, тя винаги ще предпочита кутията, в която тази играчка е закупена. Не знаем каква е причината картонените кутии да са най-интересни и вълнуващи за опашатата ни приятелка, но по някаква причина това е общовалидна истина за всички котенца. Въпреки това, след време кутията ще започне да губи чара си и писана ще прояви желание да опознае и играчката. В нашия сайт можеш да откриеш разнообразие от играчки за котки, тунели, катерушки и други забавления. Заедно с техните опаковъчни кутии, разбира се.

Ще намерят най-необичайните места да висят

Да, тук използваме „висят“ напълно буквално. Всички стопани на котки добре знаем за какво става въпрос тук. Ако пухкавото дупе може да се намъкне и побере, значи котака е там, независимо дали говорим за закачена торбичка или чанта или рафт за книги на стената.

Няма затворени врати между вас

Да, отново говорим съвсем буквално. Ако сте нови стопани на котки, много бързо ще научите, че няма смисъл вече да затваряте вратите у дома. Иначе рискувате да прекарате 90% от деня и нощта в отваряне и затваряне на вратата след всяко настоятелно драскане по нея. А драскания ще има много, много.

Като от каучук

Ако не сте присъствали на представление на жената-каучук в цирка, то няма повод да мислите, че сте пропуснали много. Защото ако отглеждате котка у дома ще се уверите, че самата тя е вероятно направена от каучук, или някакъв друг необясним материал, който й позволява невероятна гъвкавост и способност да се навре дори и в най-малките и тесни пространства.

Вечна почит

Сещате ли се за онези досадни хора, които са млади родители и постоянно говорят за своето дете, навират го в лицето ти, запълват социалните ти мрежи с негови снимки? Да, ти си същият този човек, само че вместо с дете го правиш с котката ти! И не изпитваш грам срам или съжаление, защото писана е невероятно очарователна и целият свят трябва да разбере!

Забрави за пълноценния работен ден

Настъпил е този ден, в който е необходимо да работиш или учиш усилено на компютъра у дома? Забрави за това, ако имаш котка! Котката е най-големият и мощен създател на разсейващи фактори. Ако все пак искаш да възвърнеш автономията си върху клавиатурата на компютъра, може би е време да измислиш нещо, с което да разсееш писана. Например интересна играчка, или пък любимо лакомство.

Специалното „мяу“

Котките мяукат, когато искат да им обърнем внимание. Много котки имат специално „мяу“, което е запазено само за стопаните им и с което те заявяват привързаността си. Е, може би понякога малко и злоупотребяват с него. Всяко специално „мяу“ им осигурява погалване. И те го знаят. И ще го използват срещу теб постоянно.

Котешките косми са неизменна част от живота ти

И от гардероба ти. И от храната ти. Да, те са навсякъде и ще дойде момент, в който просто ще се откажеш да се бориш с тях и ще се примириш. Освен това покупките на лепливи ролки за почистване ще се превърнат в основно перо от месечните ти разходи.

Онези пози

Котките са способни да спят или да прекарват дълги периоди от деня си във възможно най-странните, необясними и озадачаващи пози. Да, струва ти се, че тези пози са в противоречие с всички закони на физиката, но с времето ще свикнеш и няма да ти правят чак толкова голямо впечатление.

Повече от една котка у дома

Отглеждаш повече от една котка у дома? Приготви се тогава да бъдеш свидетел на моменти на абсолютна сладост, гушкане, мъркане и щастие. Също и на моменти на писъци, борба и пълно унищожение. Обикновено тези моменти се случват в рамките на 5 минути разстояние един от друг.

По каквито и начини да ни изненадват котараните, сигурното е, че ние искаме да им осигурим щастлив живот и крепко здраве. Ние от Pet Buddy можем да ти помогнем в тази мисия. Предлагаме ти разнообразие от висококачествени и здравословни сухи храни и мокри консерви за котки, апетитни лакомства, забавни и интересни играчки, аксесоари и хигиенни продукти. Промоционален код newbuddy15 ти дава 15% намаление от цената на първата поръчана кутия.

Виж още подобни статии