Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Грижа за козината и кожата на домашните любимци през топлите дни

06.05.2024 | 1 мин. четене

С настъпването на топлите дни и слънчевото време, вниманието и подходящата грижа за козината на нашите домашни любимци стават още по-важни. Високите температури могат да окажат влияние върху кожата и козината на животните, затова е от съществено значение да се обърне специално внимание на подходящата грижа за козината. В тази статия ще разгледаме някои полезни съвети и практики, които могат да помогнат на вашите пухкави четириноги да се чувстват по-комфортно и да са по-здрави през пролетните и летни месеци.

Грижа за козината – редовно сресване

Част от подходящата грижа за козината на нашите домашни любимци е редовното изчесване. Тази практика е полезна не само за добрия вид на козината и нейния блясък. Редовното четкане спомага и за премахване на мъртвите косми и кожа, които могат да предизвикат дискомфорт по време на топлите дни. Със затоплянето на времето, кучетата и котките естествено започват да се отървават от по-гъстата си и дебела космена покривка, която през зимата има за цел да ги топли и защитава от измръзване. Това означава, че щом настъпи пролетта, у дома те очаква редовно почистване на голямо количество окапала козина. Процесът е напълно естествен и не бива да те плаши. Редовното вчесване и грижа за козината на дългокосместите породи кучета и котки е още по-важна, защото по-дългата козина има склонността да се заплита и това може да доведе до късане и повреда на космите. В Pet Buddy можеш да откриеш разнообразие от гребени и четки, които да ти помогнат в редовната грижа за козината на твоя четириног.

Грижа за козината и с внимание към слънцето

Подобно на хората, кожата на нашите домашни любимци също може да изгори на слънце. Това се отнася с още по-голяма сила за котките и кучета, които са бели на цвят или имат по-къса козина. Ето защо, ако твоят домашен любимец обича да прекарва повече време навън през топлите дни, необходимо е да се погрижиш за неговата кожа чрез подбор на подходяща слънцезащита. На пазара съществуват специални слънцезащитни продукти, които са създадени за кучета и котки. Те са безопасни за употреба и осигуряват добра защита. Допълнителен съвет за грижа за козината на домашните любимци е да не прибягвате до пълното Грижа за козината и кожата на домашните любимци през топлите дни е да не прибягвате до пълно премахване със затопляне на времето. По този начин кожата остава незащитена от вредното влияние на слънцето.

Грижа за козината и достатъчно хидратация

В горещите месеци е от съществено значение да се осигури достатъчно хидратация за нашите домашни любимци. Купичка с прясна и свежа вода винаги трябва да бъде на разположение на вашия четириног. Уверете се, че той има достъп до вода по всяко време. Ако сте на разходка навън или пътувате с кучето и котката, при нас можете да откриете удобни за пренос компактни купи за вода. Така винаги ще сте подготвени, независимо къде сте. Хидратацията е важна не само за здравето на целия организъм и кожата, но и за здравината и блясъка на козината.

Почистване и баня

Редовната баня и почистване са важна част от добрата грижа за козината и кожата на домашните любимци. Това се отнася с още по-голяма сила през горещите дни. През по-топлите дни, котките и кучетата обикновено прекарват повече време навън, което означава, че са изложени на повече прах и замърсяване. Изберете подходящ шампоан за кучета и котки, който да почиства козината и кожата, но без да я пресушава. В Pet Buddy можете да откриете разнообразие от подхранващи шампоани за домашни любимци. След баня, уверете се, че козината е напълно изсъхнала преди животното да излезе навън.

Внимание с пътните настилки

Горещите повърхности като нагрят асфалт и тротоари могат да причинят изгаряне на лапите на кучето и котето. Преди да изведете животното на разходка в горещ ден, уверете се, че пътните настилки не са твърде нагорещени. Можете да проверите с ръка. Ако е твърде горещо за вас, значи е твърде горещо и за домашния ви любимец. Можете да се погрижите за лапите след разходка с подходящ продукт за третиране на лапите. Ще откриете предложения в сайта на Pet Buddy. Нанасяйте след почистване с вода или почистващи кърпи за еднократна употреба.

През топлите сезони, грижата за кожата и козината на домашните любимци играе ключова роля за тяхното здраве и комфорт. Следвайте тези съвети и се наслаждавайте на лятото заедно с вашите пухкави приятели. Промоционален код NEWBUDDY15 ви предоставя 15% намаление от цената на първата поръчана кутия Pet Buddy.

Виж още подобни статии