Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Здраво сърце – 5 продукта за здравето на сърцето на твоя домашен любимец

26.02.2024 | 1 мин. четене

Грижата за кардиологичното здраве на нашите домашни любимци е от съществена важност и добрата новина е, че за тази цел на пазара съществуват множество продукти, които да подпомогнат начинанието здраво сърце. Сърцето е сред най-важните органи в организма на всяко живо същество. С годините, или под влиянието на множество болести, здравето на сърцето може и да бъде компрометирано под една или друга форма. За да осигурим доброто здраве, дълголетие и правилната функция на сърцата на нашите кучета и котки, можем да предприемем няколко основни стъпки. На пазара можем да открием редица висококачествени продукти, които подпомагат мисията здраво сърце. Те действат с основна цел подпомагане функцията на кардиологичната система. Също с цел превенция на някои разпространени усложнения и сърдечни проблеми.

В днешната статия споделяме с теб 5 висококачествени продукта за здраво сърце, които можеш да откриеш при нас в Pet Buddy. Напомняме ти, че през нашата платформа можеш да се запишеш онлайн и за консултация с нашия опитен и грижовен ветеринарен лекар. Редовните профилактични прегледи при ветеринарен лекар допринасят за по-доброто здраве на домашните любимци. В добавка и за превенция на множество заболявания не само на сърдечно-съдовата система.

Cardisure – за здраво сърце при сърдечносъдови проблеми

Cardisure е ветеринарен медицински продукт под формата на ароматизирани таблетки за кучета. Той е разработен да се грижи за по-здраво сърце и сърдечно-съдова система. Този медицински продукт се използва за лечение на конгестивна сърдечна недостатъчност при кучета. Този вид сърдечна недостатъчност може да бъде причинена от клапна недостатъчност или дилатационна кардиомиопатия. Това е изключително тежко и рисково за живота състояние, към което следва да се подхожда с повишено внимание. Необходими са и редовни консултации с лекуващия ветеринарен лекар. Трябва да имате предвид, че този медицински продукт следва да бъде даван на кучето само и единствено по лекарско предписание. Дозировката на продукта също следва да бъде определена с точност от ветеринарен лекар.

HemoVet за здраво сърце и при анемия

Нашите домашни любимци също могат да страдат от състояния като анемия. Анемията се определя от дефицити в кръвта. Оставена нелекувана и нетретирана за дълги периоди от време, анемията може да е причина за множество оплаквания. Освен това и да възпрепятства добрата работа и функцията на едно здраво сърце. Ето защо е необходимо състоянието да се наблюдава от лекуващ ветеринарен лекар. Също и да се осигури приема на подходящи продукти за лечение на анемия. Един такъв продукт е HemoVet.

Този медицински продукт е предназначен за поддържането на здравословни нива на желязо в организма, поддържане на функцията на костния мозък, подсилване на образуването на червени кръвни телца. Освен това може да се използва за по-бързо възстановяване след някои заболявания и инфекции. Съществуват различни типове анемия и заболявания, които могат да създадат дефицит на желязо в организма. Този продукт е подходящ за прилагане при по-голямата част от тях. Преди да го давате на своя домашен любимец, уверете се, че е препоръчан от ветеринарен лекар. Никога не прилагайте лечение с него по свое лично усмотрение. Правилната дозировка също следва да бъде определена от ветеринарен лекар.

Kardioli – сироп за здраво сърце при сърдечно-съдови заболявания

Kardioli е лекарствен продукт, който е предназначен не само за лечение на състояния, които затрудняват работата на едно здраво сърце, но и за превенция на сърдечно-съдови заболявания. Този продукт е антиоксидант. Мощното му действие се крие във формулата, специално разработена за целите на подобряване на сърдечната функция и хемодинамичните параметри. Kardioli предпазва от атеросклероза и хипертония (високо кръвно налягане). Освен това подобрява функцията на щитовидната жлеза при домашни любимци. Използва се и при установена сърдечна недостатъчност, като допринася за постепенното преодоляване на това състояние и подобряване функцията на сърдечно-съдовата система. Следва да бъде изписан и дозиран от лекуващия ветеринарен лекар.

Vetmedin S – за кучета при сърдечно-съдови заболявания

Vetmedin S е лекарствен продукт за кучета, който се предлага под формата на лесноусвоими дъвчащи таблетки. Използва се за лечение на сърцето при състояния като асимптоматичен систоличен шум на митралната клапа, доказано увеличен размер на сърцето, клинична и предклинична дилатативна кардиомиопатия. Този медицински продукт не само подобрява работата на клапата и намалява натоварването върху нея, но и спомага за по-доброто усвояване на калция в организма. Подходящ е за всички породи кучета, но следва да бъде даван само след лекарско предписание.

VetAminex – витамини за кучета и котки

Този витаминен комплекс съдържа множество витамини и микроелементи, които са от съществено значение за подпомагане дейността на всички функции на организма и поддържане на здравето на всички системи, включително и сърдечно-съдовата. Витамините са подходящи за всички възрасти и породи кучета и котки. Препоръчва даването им след консултация с ветеринарен лекар. Обогатени с желязо, калций, фосфор, манган, мед, фолиева киселина, витамини от група В, витамини А, Е и D и още, витаминният комплекс VetAminex, е създаден, за да възстановява балансите в организма на вашия четириног любимец като запълва дефицитите, когато такива се появят. Продуктът е подходящ като допълнение към диета с домашно приготвена храна, при недоимъчни заболявания като анемия и други, при смяна на диетата и в период на възстановяване след заболяване.

Напомняме ви, че за здравето на сърцето, а и цялостното здраве на вашите домашни любимци, са необходими не само редовни консултации с ветеринарен лекар и висококачествени медицински и лекарствени продукти. Превенцията играе основна роля, а тя може и да се изрази и под формата на хранене с балансирана и пълноценна суха и мокра храна, подбор на здравословни лакомства, предпазване от затлъстяване, редовна физическа активност. При Pet Buddy можеш да откриеш всичко, което ти е необходимо за отглеждане на здрав и щастлив домашен любимец. Използвай промоционален код newbuddy15 за 15% намаление от цената на първата поръчана кутия.

Виж още подобни статии