Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Устойчиво отглеждане на домашен любимец – съвети за екосъобразност

04.03.2024 | 1 мин. четене

Обичаме нашите четириноги приятели, но също обичаме и природата, затова и идеята за устойчиво отглеждане на домашен любимец може да бъде тема, която да е близка на всеки стопанин. През месец март отбелязваме Световен ден на Земята, който е чудесна възможност да помислим за това какво може да направим, за да помогнем на природата и да предпазим и да се погрижим за общия ни дом. Може би при отглеждането на куче или котка, основен приоритет за нас е тяхното щастие и здраве. Но това не изключва и успоредна грижа за планетата и стремеж към намаляване на замърсяванията.

Истината е, че малко от нас се замислят какъв отпечатък оставаме върху природата при отглеждането на домашен любимец. Което пък често води до това, че не се замисляме за всички възможни опции за устойчиво отглеждане на домашен любимец. А такива има много. Все повече компании се стремят да създават иновативни продукти и услуги. Те са с фокус не само върху високото качество, но и екосъобразността. Ние от Pet Buddy обичаме четириногите, но обичаме и нашата планета. Вярваме, че всички можем да живеем щастливо с някои малки промени в ежедневието ни. Ние вярваме в бъдещето и потенциала на устойчиво отглеждан на домашен любимец.

Ето защо бихме искали да те запознаем с темата устойчиво отглеждане на домашен любимец и да ти дадем някои съвети и насоки. Така ще можеш и ти да направиш този вид отглеждане на котета и кучета част от твоето ежедневие. Ще се погрижиш за благополучието на твоите косматковци, но и на нашия голям и общ дом.

Устойчиво отглеждане на домашен любимец – когато сте навън

Има много малки стъпки, които ни насочват към по-устойчиво отглеждане на домашен любимец. Дори и промяната на някои продукти от ежедневната грижа, или пък някои малки навици, може да има наистина огромен и позитивен ефект върху природата като цяло. Голяма част от стъпките към устойчиво отглеждане на домашен любимец включват поведението ни като стопани на косматковци навън.

Когато извеждаме опашатко на разходка навън и по-далеч от градската среда, трябва да сме информирани за някои по-специални изисквания за опазване екоразнообразието на такива места. Трябва да сме сигурни, че домашният ни любимец не нарушава спокойствието на дивите животни, които живеят в тази зона. Ако посещавате места с естествени водоеми, не позволявайте на кучето да влиза във водата и да плува, ако наскоро сте третирали животното с обезпаразитяващ препарат за външна употреба. Тези препарати по същината си са пестициди, които могат да нарушат чистотата на водата.

Освен това е важно да не забравяме да почистваме всеки път, когато нашият домашен любимец е бил до тоалетна навън. За тази цел ние можем да ти предложим удобни аксесоари за почистване, които винаги да са ти под ръка.

Устойчиво отглеждане на домашен любимец – природосъобразна диета

Друг добър вариант за устойчиво отглеждане на домашен любимец е да подберем екосъобразна диета за нашите любимци. Избирайте доставчици на храна, които по възможност работят с местни и регионални производители. По този начин осезаемо спомагате за намаляването на вредните емисии, които са свързани с транспортирането.

Като пример – в сайта на Pet Buddy можеш да откриеш предложения за сурови BARF менюта на българския производител Divus. Нашите приятели от Divus работят с продукти и съставки, които са отгледани от български производители и по природосъобразен начин. По този начин те, а и всички ние заедно, не само подкрепяме природата, но и осигуряваме най-високо качество за нашите котки и кучета.

Освен това можеш да потърсиш суха и мокра храна, която се предлага в опаковки, които са подходящи за рециклиране. Ако купуваш суха храна в насипна форма, най-добре е да носиш контейнери за многократна употреба, вместо да се възползваш от найлонови пакетчета.

Устойчиво отглеждане на домашен любимец – играчки

Едно устойчиво отглеждане на домашен любимец може да включва и правилния подбор на играчки за опашатковци. Много добре знаем, че най-голямо количество играчки за домашни любимци се произвеждат от пластмаса. Ето защо ти препоръчваме да закупиш поне няколко играчки, които не са изградени от пластмаса, или пък са изцяло създадени от естествени материали. Ако все пак предпочиташ пластмасови играчки за домашни любимци, най-добре подбери такива, които са направени от пластмаса, която може да се рециклира. Така след като играчката вече не е необходима във вашия дом, тя ще може да попадне на правилното място за рециклиране, а не на сметището, където ще са нужни стотици години до нейното разграждане.

Бъди внимателен с избора на хигиенни продукти

Добрата новина е, че даже и при избора на хигиенни продукти за домашни любимци, можеш да заложиш на такива, които са щадящи към природата. В сайта на Pet Buddy можеш да откриеш натурални и биоразградими пълнежи за котешка тоалетна. Този вид пълнежи обикновено се създават от соя, т.е. те са с растителен произход. При производството и при изхвърлянето им не се създава опасност за замърсяване на природата. Освен това може да се използва за компостиране.

Как Pet Buddy може да ти помогне?

Ние се стремим по всички възможни начини да ти помагаме в мисията за отглеждане на щастливи, здрави и доволни домашни любимци. Това означава, че ние можем да бъдем и твоя подкрепа в изграждането на навици за по-устойчиво и екосъобразно отглеждане на четириноги. Така например нашата услуга с месечна абонаментна кутия е създадена с цел да осигури максимален комфорт и удобство за всеки стопанин. Но чрез месечната доставка на нашите кутии, ти можеш да спестиш всички посещения на зоомагазина в рамките на месец. По този начин ти шофираш по-рядко и намаляваш количеството вредни емисии, които са резултат от честата употреба на автомобила ти.

Ще сме истински щастливи, ако можем да ти помогнем да отглеждаш здрави и щастливи котета и кучета, но и една по-здрава и щастлива планета! При нас ще откриеш разнообразие от висококачествени продукти. Промоционален код newbuddy15 ти дава допълнителни 15% намаление от цената на първата поръчана кутия Pet Buddy.

Виж още подобни статии