Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Разходка в дъждовно време – за какво да внимаваме?

25.09.2023 | 1 мин. четене

Есента наближава, а с нея идват и дъждовете, което означава, че на теб и на Шаро ще се наложи поне една разходка в дъждовно време за сезона. Но най-вероятно бройката им няма да е така скромна. Ето защо е необходимо да знаеш с какво една разходка в дъждовно време с кучето е по-различна от която и да е друга разходка. Също и за какво да внимаваш в дните с валежи.

Ежедневните разходки с кучето са изключително важни за неговото физическо, емоционално и интелектуално здраве, без значение от възрастта му. Ето защо фактът, че навън небето е сиво и буреносните облаци сипят едри капки над главите ни въобще не означава, че разходката е отменена. И все пак, как трябва да процедираш към една разходка в дъждовно време и какви потенциални опасности може да крие тя? За щастие има някои съвети за разходка в дъждовно време, които да помогнат на стопаните на косматковци да избегнат потенциалните рискове на такива дни. Останете с тази статия, за да научите кои са те!

Разходка в дъждовно време – дъждобран за кучето

Както обичаме да казваме в България, нас малко дъждец не ни плаши, защото не сме от захар и няма да е разтопим. Само че можете да направите една разходка в дъждовно време много по-приятна и безопасна за Шаро, ако инвестирате в кучешки дъждобран. Може би кучешкият дъждобран първоначално ще ви се стори като глуповата идея. Никой не може да отрече, че изглеждат много смешно и сладурско. Да, кучето може и да се наслаждава на това да се мокри и изкалва навън в дъждовните дни. Но това не означава, че тези забавления не поставят доброто му здраве в риск. Така че кучешкият дъждобран е много полезен за целта козината на Шаро да остане суха и чиста. Това означава, че кучето е под по-малък риск от това да се простуди и настине. Освен това е полезен трик за всеки стопанин, защото спестява много време и усилия в това да бъде добре почистен опашатко след разходка.

Подсушаване и почистване на лапите

Всяка разходка в дъждовно време означава мокри и мръсни лапички. Това пък от своя страна означават поне половин час усърдно почистване преди прибирането у дома. Доброто почистване и подсушаване на лапичките е от съществено значение. Влажните и кални лапи повишават риска от бактериална инфекция. Често водят до напукване и дехидратация на кожата. Освен това, разходките в дъждовни дни често крият риск от това кучето да е стъпило на места с опасни и отровни химикали и течности, които после то най-вероятно ще оближе, когато се самопочиства. В сайта на Pet Buddy можеш да откриеш чудеса селекция от продукти за хигиената на кучето след разходка. Почистващите кърпички за кучета помагат лесно да се отървеш от наслоената мръсотия, кал и влага по лапите им след разходка. Шампоаните и груминг продуктите осигуряват по-дълбоко почистване на козината. Лосионите за лапи ги поддържат добре хидратирани и здрави.

Разходка в дъждовно време – носи ярки цветове

Дъждовните дни често са по-мрачни. Това повишава риска от пътнотранспортни пътешествия поради намалена видимост. Ако разхождате кучето си на места, в близост до които преминават автомобили, добра идея е да се обличате в ярки цветове, за да се виждате по-добре отдалеч. Добър вариант е да закупите светлоотразитела жилетла, която да носите над горната дреха. Можете да закупите такава и за опашатко.

Разходка в дъждовно време – по-къси разходки

Дъждовното време не е повод да пропуснете разходката на Шаро. Но пък е възможност да направите разходката по-къса от обикновено. Не се чувствайте виновни, че лишавате косматко от достатъчно време навън. По-късата разходка в дъждовен ден значително намалява рисковете от наранявания и други опасности, които заплашват кучето в такова време. Ако дъждовете са продължителни, вместо да извеждате опашатко на една дълга разходка за деня, може да го изведете няколко пъти за по-кратко. Уверете се, че козината му е добре изсъхнала преди да го изведете навън отново. Така го предпазвате от настинка. Дайте на животното достатъчно време да се изходи и разтъпче, преди да го приберете у дома.

Не позволявай да пие дъждовна вода

Обикновено кучетата не са никак придирчиви към това, което решат да похапват или пият. Което автоматично означава, че дъждовната вода е много привлекателна за тях, когато се разхождат навън в есенен ден. Но консумацията й в никакъв случай не е препоръчителна, така че е необходимо да контролирате косматко и да не му разрешавате да я поглъща. Дъждовната вода често е наситена с бактерии и мръсотия, които потенциално могат да бъдат опасни за здравето на кучето. За да се уверите, че Шаро няма да се изкуши да погълне дъждовна вода, уверете се, че е пил достатъчно чиста и свежа такава у дома преди разходката. Удобен вариант е да носите със себе си преносима купичка за вода за кучета.

Всичко, което е необходимо да отглеждането на здрави и щастливи кучета може да бъде открито в платформата Pet Buddy. Нашият умен алгоритъм взима предвид индивидуалните характеристики на твоя домашен любимец и на базата на тях прави препоръки за най-добрите варианти за храна, лакомства, продукти за хигиена и медицински добавки. Твой е изборът кои от тях да включиш в твоята месечна Pet Buddy кутия. Използвай промоционален код newbuddy15 при поръчката на първата ти Pet Buddy кутия, за да получиш страхотните 15% намаление!

Виж още подобни статии