Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Пълноценно отглеждане на любимец – 10 аспекта, от които не бива да пестиш

09.03.2023 | 1 мин. четене

Правилното и пълноценно отглеждане на любимец е комплекс от множество фактори и аспекти, които могат да бъдат както индивидуални, така и универсални. Всички знаем, че за да е щастливо и здраво едно куче или коте, нужно е да му осигуряваме грижи, внимание и любов, емоционална подкрепа и нашето приятелство. Но за благополучието на един домашен любимец е необходимо нещо повече. Всяко пълноценно отглеждане на любимец включва и хранене с висококачествени продукти, редовни прегледи при ветеринарен лекар, добра профилактика и защита от редица болести. Много често е необходимо да се обърнем към професионален треньор, за да формираме правилното поведение и възпитание у нашия четириног приятел. Друг път е нужно да го снабдим с нужните аксесоари, продукти за грижа за козината и кожата му, играчки и лакомства.

Като общо, правилното и пълноценно отглеждане на любимец е сериозна отговорност. А заедно с това и може да се превърне в значително перо от бюджета на стопанина. Ето защо ние често припомняме, че с домашен любимец е редно да се сдобиете само тогава, когато имате готовността и възможността да му предоставите всички необходими грижи и внимание.

Как Pet Buddy може да помогне?

Ние от Pet Buddy вярваме, че правилната грижа трябва да е възможно най-достъпна за всеки стопанин. Ето защо се стремим да предлагаме оптимална услуга за четириногите ни приятели на специални цени. Наша мисия е да помогнем на всеки стопанин да отглежда своето куче или котка по най-добрия възможен начин. И без да се налага да прави компромиси заради непосилно високи цени.

В днешната статия споделяме с вас аспектите от отглеждането на домашен любимец, които трябва да са приоритетни. За тези аспекти смятаме, че е от голямо значение да се отделят финанси. Както и да се не прави компромис с качеството на закупените продукти и услуги. Ще се уверите, че Pet Buddy може да предложи напълно ефективни и пълноценни алтернативи, които ви позволяват да спестите голяма част от разходите по отглеждане на любимец.

Храна

Няма съмнение, че правилното и пълноценно хранене с висококачествена храна е еквивалентно на добро здраве и дълголетие за вашия домашен любимец. Много стопани се притесняват от високите цени на качествените храни за животни. Факт е, че тези храни са по-скъпи от опциите, които можете да закупите в близкия супермаркет. Но цената е напълно оправдана. За разлика от всички останали продукти на пазара, качествената храна за животни съчетава всички хранителни групи. Те са необходими на кучето и котето, за да са здрави и да се развиват правилно. Тези храни са разработени, за да осигуряват добра превенция на редица възможни заболявания и рискови състояния. Ето защо е важно да храним любимците си именно с такива. Благодарение на услугата Pet Buddy, всеки член на нашето голямо семейство има достъп до най-висококачествените храни на световния пазар и то на значително по-ниска цена от тази в магазинната мрежа.

Лакомства

Лакомствата не са просто награда, която да дадем на кучето или котката, когато ги обучаваме и те отбелязват напредък. Лакомствата са често и чудесен начин за поддържане на здравето на нашия любимец. Повечето висококачествени кучешки и котешки вкусотии на пазара са разработени така, че да снабдяват животното с допълнителна доза витамини и минерали. Освен това се грижат за денталното здраве. Те почистват зъбите и предотвратяват натрупването на плака и зъбен камък.

Паста и четка за зъби

Нека поговорим още малко за денталното здраве на нашите любимци. Редовното почистване на зъбите им е от съществено значение и може да предотврати появата на тежки заболявания на венците и устната кухина, както и загуба на зъби. Ето защо ви съветваме да почиствате зъбите им редовно. За целта използвайте висококачествени паста и четка за зъби, които са разработени специално за кучешките и котешки зъби. Такива можете да откриете да се предлагат и в сайта на Pet Buddy. Прибавянето им към месечната кутия ще ви позволи да ги закупите на по-ниска цена от стандартната.

Консултации с ветеринарен лекар

Pet Buddy се стреми да дава полезни съвети и проверена информация, когато говорим за пълноценно отглеждане на любимец. Можете да откриете отговори на много от вашите въпроси в секцията Библиотека на сайта. Въпреки това, ние сме убедени, че най-пълноценни, правилни и точни съвети можете да получите само след консултация с ветеринар. Единствено един професионален и опитен ветеринар е в състояние да прегледа вашият опашатко. Той ще лекува с правилните продукти, ще осигури нужната превенция от заболявания и ще препоръча правилен режим на хранене. Всеки член на Pet Buddy получава безплатна онлайн консултация с д-р Андреева един път месечно. Всеки следващ уговорен преглед и консултация в нейния кабинет са на преференциална цена.

Играчки

Играчките са от съществено значение за развитието на моториката и интелигентността на нашите домашни любимци. Освен това те обожават да се забавляват със забавни и шарени играчки от различни материали. Необходимо е да инвестирате в такива, направени от качествени материали. Евтините играчки често са направени от евини и некачествени материали, които се разкъсват у разглобяват бързо. Това крие своите рискове. Малките парчета и късове могат да бъдат погълнати от кучето или котката и да доведат до запушване и перфорация на червата. Всеки месец Pet Buddy ви предлага възможност да поръчате разнообразни играчки за домашни любимци, създадени от водещи и доверени производители в бранша. Цените са по-ниски от тези, които можете да откриете в множество реномирани зоомагазини.

Професионален треньор

Не всеки стопанин има нужното време, енергия и знания, за да обучи своя домашен любимец с правилния подход. Правилното възпитание и тренировки на кучетата, а понякога дори и на котките, са от съществено значение. Те не само формират безпроблемно поведение на животните, с което се заздравява връзката със стопанина. Те също гарантират безопасността на самия четириног. Професионалният подход е ключов в този случай. Можете да откриете предложения за услуги на професионални и опитни треньори в страната, от които да се възползвате. В случай, че такава услуга не ви е по джоба, Pet Buddy предлага чудесна и напълно безплатна алтернатива. В нашия YouTube канал можете да откриете полезни видеа. Те са създадени от професионални треньори със съвети за правилното и ефективно обучение и възпитание на кучета.

Помощ в отглеждането

На всеки стопанин рано или късно се налага да пътува или да отсъства от дома за определен период. В такива случаи, много хора решават да оставят грижите за домашния любимец на съсед, член на семейството или приятел. Уви, това почти никога не е правилното решение. Такава промяна може да бъде изключително стресираща за домашния любимец. Освен това, поемането на грижите от друг човек често означава неспазване на графика за хранене, игра, дори прием на медикаменти и обезпаразитяване. Такива промени във вече установения режим могат да крият много рискове за здравето и спокойствието на вашия домашен любимец. Ето защо е необходимо да се обърнете за помощ към професионалисти, които знаят точно как да се погрижат за животните, които остават сами у дома. Такава услуга се предлага от нашите приятели от BuddyGuard. Добрата новина е, че всеки член на Pet Buddy получава постоянна отстъпка от 10% за всички услуги, предлагани от BuddyGuard.

Качествен сън

Един от аспектите на пълноценно отглеждане на любимец е осигуряването на качествен сън, с който той да възстанови силите си и който да подпомага правилното му развитие. Много е важно да осигурите на своя четириног място, където той да може да си почива качествено. Ето защо ви препоръчваме да инвестирате в легла за домашни любимци от качествени материали. Те осигуряват нужния комфорт и спокойствие. Отново, тук е от значение качеството на материалите. Евтините материали неминуемо водят до бързо късане на леглото. Съществува риск от това опашатко да погълне парчета плат или пълнеж, или пък да се оплете и задуши с такива.

Витамини и добавки

Вашето куче или котка често се нуждаят от допълнителни хранителни вещества, витамини и минерали за оптимално здраве. Осигуряването и приемането на правилните добавки е част от оптималната грижа и пълноценно отглеждане на любимец. Искате да дадете тласък на имунната система на вашия четириног? Или да запълните някои дефицити в организма му? Необходимо е да се спрете на витамини и добавки, които са разработени специално за неговите нужди и да се въздържате от даването на такива за хора. Pet Buddy предлага огромно разнообразие от висококачествени добавки за всякакви нужди и състояния. Получете нужната доза за месеца на достъпна цена с всяка кутия Pet Buddy.

Сертифицирани развъдници

Искате да се сдобиете с нов космат член на семейството. Повечето хора правят бърза проверка за близки развъдници и избират един или няколко, които да посетят. Това е един от най-лесните начини за сдобиване с животинче на сравнително ниска цена. Но той също крие редица рискове. Закупуването на животно от несертифициран и нелегален развъдникпълноценно отглеждане на любимец е не само подкрепа на една неморална практика. В много случаи означава, че сте се сдобили с животно, което страда от редица болести.

Проблемът се корени в това, че много често тези нелегални развъдници не полагат нужните грижи за майката по време на бременността, както и след раждането. Порочната практика продължава и при отглеждането на новородените. Те често не се ваксинират и не се третират по отговорен начин с цел спестяване на пари. За жалост, много мъничета, които са се появили на бял свят в ужасните условия на такива развъдници, често страдат от хронични заболявания. Понякога и смъртоносни такива. Ето защо ви съветваме да не пестите пари, когато решите да се сдобиете с косматко. По-високата сума не е лукс, а гаранция, че животинчето е здраво и в перфектно състояние.

Използвайте промоционален код FIRST10 за допълнително намаление от 10% на цената на първата поръчана кутия Pet Buddy. За нас е важно да превърнем правилното отглеждане на здрави и щастливи домашния любимци в нещо, което е достъпно за всеки отговорен стопанин.

Виж още подобни статии