Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Домашни любимци – 10 причини да обичаме животните (понякога повече от хората)

19.02.2024 | 1 мин. четене

През месец февруари честваме не само обичта към хората, но и обичта към прекрасните ни домашни любимци, защото отбелязваме световния Love your pet day. Също както бихме казали и за любовта ни към близките ни хора, тази към нашите четириноги приятели трябва да се показва и заявява през цялата година, а не само в един определен ден. Обичащият стопанин на домашни любимци е отговорният стопанин. Този, който се старае животните, които отглежда, да бъдат здрави и щастливи. Разбира се, грижата за домашни любимци е начинание с много аспекти. Това включва избиране на подходяща и здравословна храна, профилактични прегледи при ветеринарен лекар, подбор на висококачествени аксесоари, медицински добавки и витамини, осигуряване на достатъчно разходки, тренировки и време, което да споделяме с нашите косматковци.

Националният ден на обичта към животните е просто още един чудесен повод да поглезим нашите опашати приятели и да си припомним защо сме решили да станем стопани на домашни любимци и как те носят смисъл и стойност в нашия живот. Този ден е ежегоден повод да си припомним защо и как повече да ценим и обичаме нашите прекрасни домашни любимци. Защо те са намерили специално място в нашите сърца. Независимо дали у дома се радваме на игриво куче, или на мъркащо коте, този ден ни дава шанс да помислим върху специалната връзка, която сме изградили с косматковците. Разбира се, да уважим споделените моменти с тях, тяхната лоялност, радостта, която внасят в нашето ежедневие.

По случай този ден и като цяло заради безграничната обич, която изпитваме към всички домашни любимци, ние от Pet Buddy решихме да започнем този месец със списък с 10 от безброй причини защо обичаме всички домашни любимци. Да си признаем – понякога дори повече от хората! Остани с редовете по-долу и виж с колко от тези причини можеш да се съгласиш!

Безусловна любов

Домашните ни любимци ни даряват с безусловна, безкористна и безгранична обич. В отговор на познатия аромат и гласовете на техните стопани и приятели, животните отвръщат с малки и големи жестове на обич и приятелство. Това важи дори и за котките, които често биват описвани като твърде самостоятелни и нежелаещи да се подчиняват. Макар и да не си служат с толкова много изразни средства като кучетата, няма спор, че котките изпитват силни чувства към своите стопани и често ги показват по свой уникален начин.

Лоялност

Можеш да разчиташ на твоя домашен любимец, че той винаги ще е до теб. Кучетата и котките не биха те изоставили, защото са се почувствали обидени. С лоялност те стават част от нашите дни и биха направили всичко по силите си, за да ни защитят, когато усетят, че сме в опасност.

Емпатия

Домашните ни любимци са способни да изпитват емпатия. Понякога дори по-силно и осъзнато от много хора. Емпатия е способността да разбираме чувствата и емоциите на околните и да изпитваме състрадание към тях. Домашните ни любимци имат свой уникален начин да ни карат да се чувстваме обичани. Те винаги са до нас, с тях не изпитваме самота. Те са прекрасни слушатели и не биха ни осъдили.

Комфорт

Работата на терапевтичните котки и кучета е да носят емоционален и физически комфорт на хора, които имат нужда от такъв. Но дори и обикновеният домашен любимец има способността да носи чувство на комфорт и спокойствие. Животът с косматковци като общо ни прави по-щастливи хора, дори и понякога да забравяме за това.

Път напред

Чрез емоционалната подкрепа, която опашатковците ни дават, за нас става по-лесно да се възстановим от ситуации и случки, които са ни донесли неприятни емоции. Потвърден от множество официални проучвания е фактът, че животните ни помагат по-бързо да се справим с негативните емоции, да се борим с депресивни състояния, да се възстановим от преживян шок и стрес.

Подобряване на настроението

Животът, споделен с домашен любимец, е в пъти по-радостен живот. Колкото повече време споделяме с нашите четириноги приятели, толкова по-щастливи ставаме. Животът с косматковци е такъв, изпълнен с повече смисъл. Учените отдавна са доказали, че моментите, които споделяме с нашите четириноги приятели, предизвикват производството и отделяне на по-голям брой хормони на щастието.

Повече движение

Домашните любимци обикновено са причината да се движим повече, което от своя страни на прави по-здрави и устойчиви. Установено е, че стопаните на кучета, например, се разхождат със 79% повече от останалите хора. И макар понякога да е трудно да се събуждаме рано в мразовит ден, за да разходим Шаро, няма спор, че в дългосрочен план тези разходки носят безброй много ползи за нашето физическо и емоционално здраве.

Нови умения

Отглеждането на домашен любимец със сигурност не е най-простата задача на света. Това е отговорност, която изисква развиването на нови умения, които могат да ни бъдат от ползва в много други житейски направления. Отглеждането на четириног преди всичко ни учи на отговорност, организираност, търпение, упоритост.

Най-добрата ни версия

Домашните любимци ни помагат да бъдем най-добрата своя версия. Ние се чувстваме добре и полезни, когато знаем, че някой разчита на нашите грижи и отговорност. Чувстваме се по-зрели, чувстваме, че можем да се справим с всичко, ако се наложи.

Емоционална интелигентност

Животните ни помагат да развием по-добре своята емоционална интелигентност. Множество проучвания вече са доказали, че стопаните на животни са способни по-добре да изпитват и показват емпатия и съчувствие. Чудиш ли се понякога защо за теб е лесно да усетиш кога нещо не е наред с твоя любим косматко? Това е емоционалната интелигентност, която си развил!

Pet Buddy добре знае, че това е само малка част от примерите как домашните любимци правят нашите животни по-щастливи и изпълнени със смисъл. Тъй като опашатковците ни дават толкова много, редно е и ние да им се отблагодарим в отговор на тяхната обич. Най-лесният начин за това е да бъдем най-добрите стопани. Добрите стопани се грижат техните косматковци да са нахранени със здравословна суха или мокра храна, да бъдат разхождани ежеднвно с подходящи нашийници и поводи, да приемат висококачествени витамини и имуностимуланти, да се забавляват с интересни играчки, да изпитвам комфорта на удобни и меки легла. Всичко това и много повече можеш да откриеш на платформата Pet Buddy, а промоционален код newbuddy15 ти осигурява 15% намаление от цената на първата поръчана кутия Pet Buddy.

Виж още подобни статии