Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Обратно на училище – 10 нови команди за кучето

12.09.2023 | 1 мин. четене

Наближава първият учебен ден и даже да не изпращаш ученици на училище, това не означава, че няма кого да подготвяш за учене на нови умения, затова сме ти подготвили списък с десет нови команди за кучето. Научаването на нови команди за кучето е чудесен начин не само да се погрижиш за развитието на неговия интелект и подобряване на дисциплината му. То е полезно и за прекарване на повече време в неговата компания и сближаването ви.

Ако за първи път отглеждаш куче, може би за теб е доста объркващо как да го научиш на някои от най-разпространените команди. Но е факт, че всички нови команди за кучето ще изиграят важна роля в бъдеще. Тогава за теб, а и за него ще е по-лесно да избегнете опасни ситуации и да се забавлявате заедно. Регулярните тренировки и научаването на нови команди за кучето са чудесен начин да заздравите връзката между вас. Също и една от най-възнаграждаващите части на това да си собственик на опашатко. Създаването на регулярна рутина за тренировки ти помага да създадеш безопасна, любяща и щастлива среда за израстване на кучето. Освен това осигурява необходимата физическа и интелектуална стимулация на животното.

Най-важното, на което един стопанин трябва да се научи, когато изпробва нови команди за кучето, е търпението. Не всички кучета са способни да учат с еднаква скорост. Всяко едно от тях има свой собствен ритъм. По-надолу ще откриеш списък с десет нови команди за кучето, които да разучите и изпробвате заедно с косматко.

Научи го на името му

Ако отделиш време на това да научиш кучето си да се отзовава на името му, ти можеш да му осигуриш нужната свобода и самостоятелност в бъдеще. Научавайки кучето си да се отзовава на името си, ти лесно можеш да продължиш с това да го научиш да отговаря и да се подчинява и на други команди.

Научи кучето да идва

„Ела“ е не само една от най-разпространените команди за кучето, но и една от най-полезните. В много случаи, кучето несъзнателно може да попадне в опасна за здравето и живота му ситуация. Ако го научиш да се подчинява на тази простичка команда, ти практически можеш да му спестиш опасностите и дори да спасиш живота му. Любопитството на кучетата често може да ги отведе на погрешните места и в погрешни ситуации. Затова е необходимо да научиш твоето да отговаря и реагира на твоя глас преди всичко останало и въпреки всички разсейващи фактори.

Научи кучето да сяда

Командата за сядане обикновено е една сред първите, на които стопаните научават кучетата си. Може би защото е и една от най-лесните за научаване от косматко. Освен това и предполага развиване на важно умение, което кучето ти ще използва цял живот и в какви ли не ситуации. Приучване към командата за сядане определено изисква търпение както от твоя страна, така и от негова. Ето защо не бива да се отказваш, дори и приучването да отнеме повече време от очакваното от теб.

Научи кучето да стои на едно място

Най-големият мотив за това да научиш кучето да стои на едно място е да го научиш на търпение и дисциплина. Кучетата са природно любопитни и ентусиазирани да опознаят света около тях. Командата за заставане на място е чудесен начин да научите кучето да контролира импулсивното поведение. Особено когато му предстои хранене или разходка.

Научи кучето да пуска

Да научиш кучето да пуска означава, че го научавате на много универсална команда. Може да я използваш в различни ситуации. Например когато кучето попадне на нещо опасно или замърсено по време на разходка, което реши да погълне. Освен това е чудесна команда за овладяване на импулсивното поведение на кучета, които природно имат по-силен ловен инстинкт. Приучването към тази команда означава, че ще имаш по-добър контрол върху поведението на животното. Особено когато го разхождаш без каишка.

Научи кучето да ляга

Обикновено легналото куче е по-спокойно от седналото куче. Затова и е важно да научиш твоето на командата за лягане. Тази команда е изключително подходяща за моментите, когато Шаро не може да овладее емоциите и любопитството си, но е необходимо да го предпазиш от потенциално опасни ситуации. Да научиш кучето да ляга означава, че му помагаш моментално да се отпусне и да не е напрегнато. Това, например, е важно за ситуации, когато непознати хора посетят дома ви.

Научи кучето да чака

Една от най-важните и силни команди, които можете да научите е тази за изчакване. Можеш да използваш тази команда в редица ситуации в ежедневието и тя винаги ще бъде много полезна.

Научи кучето да се фокусира

Ако научиш кучето по-лесно да се концентрира и да не се разсейва, ще успееш по-лесно да му предадеш и останалите команди. Тази команда е особено полезна за собственици на кучета, които участват в разнородни състезания, в които неминуемо се изисква по-добра дисциплина. Тази команда повишава умението за самоконтрол на кучето, както и способността му да разбира какво поведение се изисква от него в дадена ситуация.

Научи кучето да не избързва

Един от сигурните признаци на кучето, което не е научено да спазва команди, е кучето, което дърпа каишката и „води“ своя стопанин. Важно е да научиш кучето да не избързва пред теб по време на разходка и да умее да спазва твоя ритъм на движение и ход.

Научи кучето на командата „Долу!“

Както за младите кученца, така и за по-възрастните кучета може да е особено изкушаващо да се катерят по мебели и повърхности у дома, въпреки че имат строга забрана да го правят. В такива ситуации е необходимо да ги научите на командата „Долу!“. Тази команда е особено важна за изграждането на здравословни граници както в рамките на вашия дом, така и на места с непознати хора и други животни.

В YouTube канала на Pet Buddy можеш да откриеш видеа с полезни съвети от експерти за приучване на кученцето на някои от основните и най-важни команда. Освен това ние ти предлагаме богата селекция от висококачествени сухи и мокри кучешки храни, сурови BARF менюта, играчки, медицински добавки, дентални лакомства и бисквитки и груминг продукти, от които можеш да избираш. Направили сме нашата абонаментна услуга с месечни кутии максимално комфортна, така че да можеш да фокусираш времето си върху косматко, а не върху пазаруване на продукти и аксесоари за него. Промо код newbuddy15 ти дава 15% намаление на всяка първа поръчана Pet Buddy кутия.

Виж още подобни статии