Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Най-бързите кучешки породи – да изберем четириног партньор за спортуване

15.05.2023 | 1 мин. четене

Ако си запален бегач или обичаш да спортуваш навън, то вероятно ще ти е приятно да бъдеш придружен от достатъчно устойчив партньор, какъвто можеш да откриеш сред най-бързите кучешки породи. Кучетата са чудесен партньор за спортуване. Повечето от тях не просто могат да те надбягат и да поддържат състезателния ти дух. Те ще ти бъдат благодарни, че им даваш възможност да са активни и да се движат. Факт е, че физическата активност е много важна за всяко куче. Особено за тези, които носят неимоверно много неизразходвана енергия в себе си. Движението подобрява здравето на животното, а и твоето. Така че се подготви за много бягане и забавни игри, ако си вземеш четириног приятел, представител на най-бързите кучешки породи.

Маратонки? Тук. Слушалки? Тук. Космат приятел? Ние сме тук, за да ти помогнем да намериш такъв сред най-бързите кучешки породи. Ако си бегач и търсиш ново куче, което да отговаря на твоя активен начин на живот, изборът на животно, което е толкова нетърпеливо да тръгне по пътя, колкото и ти, е страхотна идея. Бягането е едно от най-добрите кардио упражнения за кучета и хора. Също така предлага чудесна възможност за създаване на по-близка връзка с твоя домашен любимец.

Независимо дали обичате бързи обиколки из квартала или предпочитате да приключенствате извън утъпканите пътеки, има кученце, което е готово да ви придружи навсякъде. Разгледайте кои са най-бързите кучешки породи тук.

Лабрадор ретривър

Не само, че лабрадор ретривърите са сред най-популярните породи кучета в България. Те също се отличават с преодоляването на дълги разстояния. Въпреки че тези косматковици не са в челната десятка на най-бързите кучешки породи, те имат отлична издръжливост. И ще се радват да се присъединят към вас по писти с всякаква дължина. Техният чудесен темперамент ги прави много лесни за обучаване, което винаги е полезно, когато учите кучето си да ходи или да тича на каишка.

Немски късокосмест пойнтер

Малко породи могат да изминават километри толкова бързо, колкото немските късокосмести пойнтери. Въпреки че тези кучета са страхотни в спринта, те наистина са в стихията си, когато бягат на дълги разстояния. Първоначално са били отглеждани за лов, което е причината да са подходящи и достатъчно издръжливи на изключително дълги маршрути. Немските късокосмести пойнтери са толкова ефективни при бягане, че могат да направят часове джогинг да изглеждат лесни като детска игра. Затова и заслужено попадат сред най-бързите кучешки породи, които са подходящи за бягащи и спортуващи стопани.

Унгарска визла

Нежната унгарска визла може да не ви идва на ум, когато мислите за най-добрите бягащи кучета. Но това са кучета, които много обичат да спортуват и имат нужда от голямо количество физическа активност. Всъщност тези кучета се нуждаят от поне един час упражнения всеки ден. Унгарските визли имат дълги крайници, които им позволяват да тичат бързо за продължителни периоди. Ако искате да навигирате по маршрута си с по-бързо от средното темпо, унгарската визла може да измине разстоянието с вас!

Бордър коли

Бордър коли са сред най-бързите породи в нашия списък. Също така са едни от най-интелигентните кучета. Тези черти, съчетани с голяма енергия и податливост на тренировки и обучение, ги правят изключителни подходящи спътници за бягане без каишка. Просто се уверете, че вашето бордър коли знае командата „Пусни!“, в случай че поеме в устата си растения, пръчки или други предмети в природата.

Австралийска овчарка

Любимата ви пътека за бягане сред природата има ли много препятствия по пътя? Австралийските овчарки с радост и лекота ще преминат предизвикателствата! Подобно на много от добре бягащите кучета в този списък, австралийските овчарки имат богата история и връзка с човешкия вид. И се нуждаят от интензивна физическа активност, за да са доволни и здрави. Тези кучета са достатъчно пъргави и подвижни, за да овладеят някои от най-трудните маршрути. Тяхната енергична личност ще ги направи приятен спътник по пътя със заразителен ентусиазъм.

Джак Ръсел териер

Точно така,  Джак Ръсел териерите може да са малки, но са напълно способни да се присъединят към вас с бързо темпо! Тези активни кучета за бегачи и се справят чудесно с бързи маршрути или обширни пътеки, което ги прави адаптивни към различни рутинни упражнения. Като се има предвид компактният им размер, Джак Ръсел териерите са чудесни и за бегачи, които живеят в апартаменти или кооперации.

Далматинец

Много податлива на обучение порода, далматините могат да бъдат научени да бягат по пътеки без каишка. Пешеходният туризъм с тези кучета е лек на дълги разстояния поради високата им издръжливост. Така че няма да бъдете ограничени до най-кратките обиколки из квартала. Далматинците предпочитат да бягат с постоянна скорост, така че се опитайте да поддържате стабилно темпо заедно.

Хрътка

Не е изненада, че хрътките влизат в списъка на най-добрите кучета за спринтьори. В крайна сметка те са най-бързата порода кучета в света и могат да достигнат максимална скорост от 73 километра в час. Въпреки че няма как да надбягате това изящно куче, хрътките не би трябвало да имат проблеми с напасването към вашето темпо. Тези кучета обаче не са идеални партньори за бягане на дълги разстояния, така че е разумно да продължите да бягате на кратки разстояния.

Независимо от сезона, независимо от породата, Pet Buddy се стреми да направи живота на твоето куче максимално щастлив, а твоя максимално лесен. Постигаме това чрез месечна доставка на Pet Buddy кутиите, които ти осигуряват всичко необходимо са отглеждането на едно здраво и щастливо животно. Всеки месец можеш да добавяш нови продукти и да променяш съдържанието на кутията. Избирай между огромно разнообразие от мокри и сухи кучешки храни, лакомства и деликатесни кокали, BARF менюта, козметика, добавки, аксесоари, играчки и какво ли още не. Промоционален код FIRST10 ти дава допълнителна отстъпка от 10% към първата поръчана Pet Buddy кутия.

Виж още подобни статии