Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Малки породи кучета със сърца на лъвове

15.02.2023 | 1 мин. четене

Малки породи кучета – те са очарователни, миловидни и… понякога впечатляващо смели за размерите си. В света има толкова много малки породи кучета, че практически е невъзможно да посочим конкретен брой пухкави четириноги, между които бихте могли да избирате. Едно е сигурно, обаче. Макар и различни по размери, външни белези и черти на характера, кучетата са верен другар на човека през целия му живот. 

Ако все още сте в търсене на нов член на семейството си и размерът на кучето ви е основен критерий, то следващите редове са написани точно за вас. Представяме ви 5 малки породи кучета, които въпреки размерите си , носят сърца на истински лъвове. 

Малки породи кучета – Джак Ръсел с лъвски обноски

С височината си ненадминаваща 25-30 см и тегло между 7 и 8 кг Джак Ръсел териерът впечатлява със своята енергичност, самоувереност и смелост сред своите събратя кучетата. Този интелигентен и жизнен четириног приятел се отличава със своята преданост към стопаните. Въпреки малкия си размер, той е изключително атлетичен. Безстрашен е като същинския цар на джунглата. Обича природата и има силно развит ловен инстинкт. 

Малки породи кучета – Пекинез с императорски авторитет

Този виден представител на популярните малки породи кучета (тип играчка) е с набито и мускулесто тяло. Въпреки мини размерите си (височина между 15 и 22 см) е доста тежък - възрастният индивид достига до 6 кг. Пекинезът е толкова своенравен в действията си, че дори може да ви подразни. Това че го дърпате или пък му се карате може да бъде причина да бъде силно възмутен от вас. С две думи - малка, но своенравна пухкава топка със сърце на истински лъв, която умее да обича стопаните си безрезервно. 

Малки породи кучета - Брюкселски грифон е умен смелчага

Тази красива посвоему пухкава топка достига не повече от 5,5 кг тегло и размер от 20 см. На пръв поглед малките размери по никакъв начин не кореспондират с интелигентността на кучето и израза му на жизненост, с които очарова стопаните си. Брюкселският грифон е изключително привързан към своите стопани, затова е важно да сте готови да му отделите голямо внимание. Той, от своя страна, ще ви се отплати с много любов.

Малки породи кучета – Йоркширски териер е дребният шеф 

Този кучешки представител ще ви очарова с външния си вид и ще ви впечатли със смелостта си да се “кара” и да налита на бой на видове до 2-3 пъти по-големи от него самия. Имайте предвид, че тежи 3 кг и достига размери не повече от 22 см. Под малката пухкава топка козина на йоркширският териер се крие сърце на смел лъв, който не се свени да покаже кой е “шефът”, въпреки скромния си размер. Можете да бъдете сигурни, че този малък пухчо е готов да брани дома си със зъби и нокти и дори и на вид да изглежда мил и понякога смешен с острите си щръкнали ушички, той ще огласи целия квартал, забележи ли нарушител да припарва до дома му. 

Малки породи кучета – Померан с лъвска грива 

Съществуват множество малки породи кучета, които са всеобщи любимци, но Померанът със сигурност води класацията и може би това му дава основание да се чувства като истински владетел на човешките сърца. Померанът е готов да бъде част от живота на своите стопани всеки ден и по всяко време. Той е интелигентен и изключително лоялен към стопаните си, така както лъвът не оставя групата си за нищо на света. С максималната си височина от 22 см и тегло ненадхвърлящо 6 кг, този дружелюбен косматко ще ви очарова с миловидната си муцуна, остри ушички и широко отворени очи, които не изпускат нищо от случващото се наоколо. Той е готов да огласи жилището ви всеки път, когато идентифицира чуждо присъствие. Разбира се, то може да се изразява в прелитаща наблизо птица, която обаче трудно би му убягнала от погледа. 

Ако и вие имате честта да отглеждате един малък император в скромния си дом, то вероятно вече познавате радостта от лоялното му приятелство и безстрашното му сърце. Не забравяйте, Наполеон също не се е славел с внушителен ръст, но пък е бил велик и смел пълководец. Искате да осигурите правилната и пълноценна грижа и режим на хранене на своя дребен опашатко? PetBuddy може да помогне с разнообразен избор от подходящи храни, аксесоари, лакомства и продукти за грижа за малки породи кучета.

Виж още подобни статии