Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Коя е най-подходящата играчка за моето куче?

29.08.2022 | 1 мин. четене

Играчките за кучета са изключително популярен аксесоар, използван за забавлението на домашните ви любимци в наши дни. Употребата на играчки в ежедневието на кучето е важно за неговото благополучие. Те му помагат да се социализира успешно, да не проявява агресивно и/или друг тип поведение, когато му е скучно и т.н.

Играчките, достъпни в търговската мрежа днес, са много и различни и да направите най-правилния избор може да се окаже наистина трудна задача. Същевременно този избор е изключително важен, тъй като неправилният подбор на инструмент за забавление на кучето ви може да бъде и опасен.

В този ред на мисли, в следващите редове обобщаваме ключови насоки за избор на играчка за кучето ви. 

Как да изберете най-подходящата играчка за кучето си и защо неправилният подбор може да е опасен? 

Кучетата, особено в ранна възраст, обичат да дъвчат различни неща. Ако не искате да съсипят любимия ви чифт обувки и/или да увредят мебелите ви, ще се наложи да им осигурите подходящата играчка, с която да подпомагат растежа на постоянните си зъби, а и да се забавляват, когато вие не можете да им обърнете нужното внимание.

Няколко са насоките, от които следва да се ръководите при избора си на играчка за своя четириног другар:

  • Играчките не бива да са твърди 

Причината е, че ако не съобразите възрастта на кучето си при избора на играчка и му дадете такава, която е твърда, има риск то да увреди зъбите си. Важно е играчката да се свива леко при натиск. Това е гарант, че кучето ви няма да изпитва дискомфорт и/или в най-лошия случай: да счупи някой от зъбите си. Твърдите играчки са изработени от некачествени материали и не са полезни за четириногото. 

  • Твърде малките играчки са опасни

Също както на малките деца не бива да им се дават твърде малки играчки или такива, чиито части могат да бъдат лесно счупени и погълнати, този риск съществува и при кучетата. Играчките трябва да са достатъчно големи и изработени от качествени материали. По този начин си гарантирате, че играчката няма да се скъса, а частите от нея да попаднат в храносмилателната система на любимеца ви. Колкото по-голямо е вашето куче, толкова по-голяма следва да е и неговата играчка. 

  • Поддържайте играчките на кучето си чисти 

Освен безопасна, играчката на кучето ви следва да е и чиста. Винаги след приключване на играта на любимеца ви почиствайте аксесоара и го прибирайте на безопасно и чисто място. В случай че кучето ви покаже признаци на заболяване, независимо от какво естество са, не забравяйте да споделите на ветеринаря за играчката, която използва. Тя може да бъде причина за редица заболявания, а чистотата ѝ е фактор за минимизирането им.

Най-добрата играчка за кучето ви е тази, препоръчана от неговия ветеринарен лекар

Предвид широкото си разнообразие, трудно бихме могли да определим коя играчка е най-добра за кучето ви. Затова препоръчваме да се обърнете към специалист - ветеринарен лекар.

Никой друг не би могъл да ви консултира по-добре каква играчка да изберете от ветеринарния лекар на вашия любимец. Той знае най-добре кои играчки и лакомства са подходящи за четириногия ви другар и ще ви ги препоръча. 

Като член на Pet Buddy можете да включите играчка за любимеца си в месечната му кутия. Играчките, които алгоритъмът на Pet Buddy предлага са съобразени с размерите и потребностите му.

Можете да ги разгледате тук.

Виж още подобни статии