Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

Играчки за котки – как да изберем?

14.02.2023 | 1 мин. четене

Грациозните писани обичат да играят с играчки за котки не по-малко от кучетата. Изборът на правилните играчки за котки ще им помогне да развият способностите си, а и ще им осигури нужното забавление, когато у дома няма никого, а на тях им доскучае.

Независимо от възрастта си, котките имат потребност от това да изразходват енергията си. Малките са значително по-игриви от големите, но и много възрастни индивиди играят значително по-често. Това важи с пълна сила за пухкавите ви приятели, които живеят в апартамент и нямат достъп до дворна среда например.

Не искате да издерат тапицерията на дивана и/или да съсипят любимия ви фотьойл, нали? Тогава е нужно да изберете подходящите играчки за котки.

Играчки за котки – основни насоки при избора 

Котешките играчки са незаменим аксесоар в грижата за домашните любимци. Продуктовото им разнообразие обаче често поставя стопаните им в трудна позиция. Как да изберат най-правилната за тяхното коте?

Игрите предполагат безгрижност и забавление. В много реклами котките са представени как играят с топка прежда. Да, това изглежда миловидно, но крие опасност от оплитане на котето, което може да доведе и до задушаването му. В никакъв случай не бихте искали котето ви да се нарани, докато играе.

Затова е важно да насочите избора си към висококачествени играчки за котки. Те са изработени от безопасни материали, липсват твърде груби и остри части, които могат да бъдат опасни за котето ви. Спрете се на подходяща гумена и/или плюшена топка, която независимо от това, че се търкаля и е подложена на хапане и драскане от котето, не би била опасна за пухкавия палавник. 

Твърде малките играчки и тези, при които съществува риск от разпадане и поглъщане на елементите им, не са за предпочитане. Висококачествени играчки са изработени по начин, който не позволява подобен развой на събитията. Качествената гума например трудно би могла да бъде скъсана, въпреки интензивната игра на котето.

Най-подходящите играчки за котето ви следва да бъдат подбрани със съдействието на специалист. Той ще съобрази фактори като порода, възраст на котето и други и въз основа на тях ще ви насочи към най-правилния аксесоар. Членовете на Pet Buddy получават целия комплект от храна, медикаменти и аксесоари, в т.ч. и комплект с играчки, който е съобразен изцяло с индивидуалните характеристики на животното. Това ги прави напълно безопасни за домашния ви любимец - те са доволни, а стопаните им са спокойни за здравето и развитието на котето си. 

Играчки за котки – защо са полезни?

Употребата на играчки за котки в ежедневието им е изключително важно по ред причини, част от които си струва да споменем накратко: 

Играчки за стимулиране уменията на котката

Различните видове аксесоари за игра развиват различни умения у котето, а сред тях се нареждат: 

  • тактилните умения (докосването до различни видове текстури);
  • стимулират зрението и ловкостта им; 
  • развиват слуховите и вкусовите им рецептори. 

Играчки за развиване на интелигентността

Някои видове играчки са разработени специално за развитие на уменията на котката да се ориентира в различни ситуации. Такива например са различните видове лабиринти и кутии, в които котката да се крие и/или да търси храната си. 

Играчки за физическа активност 

Играчките стимулират котките да се движат повече и вместо да мързелуват по цял ден, спейки и хранейки се, те биват значително по-активни от тези, които не играят. Това е фактор, благодарение на който предпазвате котката си от натрупване на наднормено тегло, което може да бъде вредно за нея.

Играчки за котки за подобряване на координационните ѝ умения

На последно, но не по важност място, играчките спомагат за развитие на координационните умения на животното. Котките имат нужда от това да бъдат активни и да развиват ключови за вида им умения, каквито са координационните им такива.

Скучае ли твърде много вашата изискана котана? Вероятно е време да я зарадвате с вълнуваща изненада и да събудите вродената й природа на любопитен изследовател. PetBuddy се грижи за забавлението и менталното развитие на всички опашати кралски особи, като предлага широк набор от интересни и грабващи вниманието играчки. Можете да добавите играчки по избор в месечната си кутия PetBuddy, или да закупите самостоятелно от платформата. Избирайте между драскалки и тунели, катерушки, дрънкалки, въдици с пера и още много.

Виж още подобни статии