Виж какво прави Pet Buddy за теб
Гледай видеото

10 проблема на новите стопани и как Pet Buddy ги решава?

17.01.2023 | 1 мин. четене

Подбрахме 10 проблема на новите стопани, които да обсъдим в тази статия, за да ви помогнем да не ги допускате. Да си собственик на куче или коте е чудесно. Домашните животни даряват радост, любов и забавление на всички у дома и се превръщат във важна част от семейството. Когато имаме пухкав другар, с него идват и куп отговорности, свързани с персоналната му грижа. А с отговорностите се пораждат и тези 10 проблема на новите стопани, които никой не иска да допуска.

Поради незнание, а и наличие на твърде много отговорности, стопаните често изпитват затруднения в грижата любимците си. Именно затова Pet Buddy е насреща, а тук обобщаваме 10 проблема на новите стопани, както и конкретните решения за решаване на предизвикателствата, които платформата предлага. 

Правилно хранене 

Един от основните 10 проблема на новите стопани често е храненето. Много стопани не знаят каква храна да изберат и как да хранят животните си правилно. Хранителният режим зависи от фактори като здравословното състояние, развитие и т.н. Правилното хранене включва употребата на висококачествени сухи и мокри храни. Pet Buddy ви предлага опции за избор на храна на месечна база, като се ръководи от тези и ред други ключови фактори.

Сроковете за ваксинация 

Друго популярно затруднение сред типичните 10 проблема на новите стопани е спазването на ваксинационен календар. Стриктното спазване на сроковете за поставянето на точните ваксини е важно условие в грижата за любимците ви. Предвид многото ежедневни задължения, които стопаните имат, те често забравят за тях и домашният им любимец остава незащитен. Медицинският картон на Pet Buddy напомня на стопаните кога и коя ваксина предстои.

Сроковете за обезпаразитяване

Другият важен момент в грижата за животното ви е редовното му обезпаразитяване. Това го защитава от опасните за здравето му вътрешни и външни паразити. Pet Buddy се грижи за това, като ви напомня кога е дошъл моментът за обезпаразитяване.

Обучение 

Кучетата и котките имат специфични потребности, а различията им са не само физически, а и емоционални. Към всяко животно следва да се подходи индивидуално, става ли въпрос за възпитанието му. С Pet Buddy получавате нужните ви професионални съвети спрямо породата на кучето/котето ви, с които да ги научите на правилните навици, за да бъдат удовлетворени и двете страни. Нека не подценяваме емоционалното и поведенческо здраве на своя любимец. Мнозина го правят, като по този начин превръщат липсата на възпитание в един от всички 10 проблема на новите стопани.

Редовните ветеринарни прегледи

Домашните животни имат нужда от редовни профилактични прегледи, за да бъде общото им здравословно състояние добро и да ви радват с присъствието си дълги години. Стопаните често се обръщат към лекаря само, когато животното им боледува, а това е неправилно. С месечните консултации с ветеринарен лекар, включени в абонамента на Pet Buddy, ще сте спокойни за здравето на любимеца си. 

Спецификите на породата, за която се грижат

Отделните породи имат своите специфични нужди, удовлетворяването на които е гарант за правилното им развитие. С Pet Buddy животното ви получава индивидуално и отговорно професионално отношение спрямо породата, възрастта и здравния си статус. То се изразява както в осигуряването на медицинска подкрепа, така и при избора на продукти, които купувате за него.

Неправилен подбор на играчки и аксесоари 

Съвременният пазар предлага голям избор на играчки и всякакъв тип аксесоари, предназначени за любимците ви. Качеството и безопасността им са спорни, особено когато изборът се прави от неспециалист. С Pet Buddy сте сигурни, че всички предлагани продукти, които включвате в месечната си кутия за домашния любимец, са безопасни и качествени. 

Сезонни промени в грижата за любимеца 

Всеки сезон изисква полагането на специфични грижи за животното ви. Тук се включват храна, грижа за козината му и други. Всички тези промени, касаещи сезонността, биват предвидени от Pet Buddy, за да бъдат приложени в грижата за четириногите

Подбор на специалисти в грижата за животното

Pet Buddy избира за свои партньори различни професионални услуги и ви предоставя достъп до тях на преференциални членски цени. Платформата работи с висококвалифицирани професионалисти, които подхождат с нужното внимание към индивидуалните потребности на кучето и/или котето ви. 

Персонално внимание

Към всяко животно се изисква индивидуален подход, става ли въпрос за хранене, къпане, ресане, разходки, употреба на медикаменти (когато е нужно) и т.н. Екипът на Pet Buddy е винаги на разположение за вашия любимец и ви дава съвети, гарантиращи отличното му здраве и пълноценно развитие. 

Всички стопани на домашни любимци се учим в движение и няма безгрешни сред нас. Добрата новина е, че има решение на всеки възникнал проблем и всяка грешка е поправима. Мисията на Pet Buddy е да предложи правилен и лесен начин за отглеждане на любимия ти четириног. Благодарение на нас ти пестиш време, което можеш да прекараш в повече игри и гушкане с опашатко. Ние мислим вместо теб в моментите, когато ти не знаеш какво е правилно за кучето и котето и ти даваме най-добрите съвети. Разкажи ни повече за твоя домашен любимец, за да можем да ти препоръчаме персонализирана грижа и превенция, съобразени изцяло с неговите индивидуални характеристики. Всеки месец можеш да променяш, добавяш и паузираш нашата услуга, така че да отговаря на сезонните нужди на домашния ти любимец. Така ти получаваш повече свобода и увереност в отглеждането му, а той получава повече от твоята обич.

Виж още подобни статии